fbpx
Kontakt os: (+45) 70260015

Strandingskroen i Blokhus

Strandingskroen har i forums tid opnået den store ære, at blive kongelig privilegeret. Kronprins Frederik, den senere Frederik den 7. besøgte Blokhus flere gange. Majestæten blev af den daværende “kloge kone” og kromadamme Christiane Klitgaard, kureret for sine rasende majestætiske tømmermand og det blev belønnet med en kongelige gunst.

Når skuderne dengang skulle trækkes på land i Blokhus, krævede det ofte op til et halvt hundrede mand. Det kunne undertiden være et voldsomt slid og slæb – især hvis havet var en drillepind. Men når arbejdet var gjort, samledes alle fiskerne på Strandingskroen og nød et glas vin og velfortjent punch. Det var ikke ualmindeligt, at der blev festet til langt ud på natten.

Gennem mange år var kroen truet af et tiltagende forfald. Den til tider stride Vesterhavsvind satte sine præg. Men i 1966 blev der iværksat en omfattende restaurering. Bygningerne blev istandsat og Strandingskroen blev indrettet til spiserestaurant. Den blev hurtigt kendt i ind og udland for sin hygge og gode mad. Samlingen af navnebrædder og galionsfigurer fra de mange strandinger, blev igen taget frem og pryder Strandingskroen, så den nu igen fremstår som en perle.

 

Samledes alle fiskerne på Strandingskroen og nød et glas vin og velfortjent punch