Book bord: (+45) 98249007

Velkommen indenfor på Strandingskroen

Strandingskroen er en klassisk dansk kro og restaurant i Blokhus, med historie, autenticitet og – selvfølgelig – store kulinariske oplevelser i højsædet.
Her kan du nyde veltilberedt traditionel dansk/fransk inspireret kromad fra vores á la carte-menu, eller deltage i vores populære søndagsmiddag, hvor du får 3 retter mad til en yderst rimelig pris. Som noget nyt har vi hver uge en ny ret på tavlen inspireret af traditionelt dansk landkøkken og “mormor”-mad. Det er lutter danske klassikere, fyldt med smag og gode råvarer.

Du kan også holde din næste fødselsdag, konfirmation eller barnedåb hos os.
Vi har unikke private lokaler i flere størrelser til alle former for selskaber, og vores dygtige køkkenteam hjælper dig gerne med at skræddersy en perfekt menu til netop dit arrangement.

Det er lutter danske klassikere, fyldt med smag og gode råvarer.

Erfarne kræfter og ungdommeligt mod i køkkenet

I starten af 2020 tilknyttede Strandingskroen Carsten Olsen – måske bedst kendt som “Den Skaldede Kok” – som bestyrer.

Carsten Olsen blev danmarkskendt, da han i 1999 tonede frem på skærmen som den joviale og folkelige kok på DK4. Her udbredte han et moderne budskab om, at hverdagsmad sagtens kunne være af høj kvalitet og fuld af smag, uden at koste det hvide ud af øjnene.
Siden da har Carsten været forbi både D’Angleterre og fodboldkøkkenet på Dana Cup Academy i Hjørring, og nu bliver han altså tilknyttet Strandingskroen i Blokhus.

Sammen med køkkenchef Frederik Holm skal han være med til at fastholde det høje kvalitetsniveau i restauranten, som fremover skal fokusere på klassisk kromad såvel som fine dining, og flere nye initiativer er allerede undervejs.
F.eks. er der – i tillæg til det faste menukort – indført ugentlige tavleretter, der er inspireret af mormors kogebøger, og stemmer fint overens med kroens historiske lokaler.

Her kan gæsterne til en fast lav pris sætte tænderne i lækre danske klassikere og enkle, smagfulde retter som f.eks. benløse fugle, brændende kærlighed og klassisk biksemad med spejlæg.

På det faste kort finder du lækre, traditionelle retter som f.eks. hummersuppe, oksemørbrad og braiseret lammeskank – smagfulde og uforglemmelige oplevelser venter dig på vores restaurant i Blokhus.

Strandingskroens historiske lokaler

Blokhus var i midten af 1800-tallet en travl handelsby, hvor skuder fra især Norge og Sverige anløb på den flade strand og hentede landbrugsvarer – korn og smør fortrinsvis.

Bygningen, hvor Strandingskroen har til huse, var oprindeligt Blokhus’ største skudehandelsgård, og udgjorde sammen med de tilstødende bygninger et naturligt centrum i det historiske Blokhus.

De oprindelige bygninger – de to længer, der i dag bl.a. huser Restaurant Futten – blev opført i 1761, og menes at være nogle af Blokhus’ ældste bygninger.
Strandingskroen opførtes i 1844 – i skudehandlens storhedstid -, og fungerede oprindeligt som stuehus, kontorbygning og manufaktur- og købmandshandel.

Midt i bygningen var også dengang en stor spisestue, hvor man bespiste de tilrejsende handlende.
Her har der været højt humør og glade dage, for når de tilrejsende bønder havde afsat deres varer, skulle det fejres behørigt – og med nyvunden mønt på lommen er det nok ikke gået stille for sig.

Når de store skuder anløb stranden, blev spisestuen også omdannet til festlokale.
Søfærden over Skagerrak og langs Jammerbugten var lang og farefuld, og mange skibe ligger i dag på bunden af den lumske bugt langs Jyllands nordvestkyst.
Når skuderne nåede sikkert frem til anløb i Blokhus, var der stadig en dags arbejde før de var sikkert i land – de store både skulle trækkes på land, og det foregik med håndkraft.

Derfor var det dem vel undt, når fiskere og medhjælpere omsider kunne træde ind i spisestuen og varme sig ved en kop opvarmet vin, punch eller brændevin. Disse “anløbsfester” varede ofte til den lyse morgen.

Den historiske spisestue er også en del af Strandingskroens lokaler i dag, og lokalernes dekorationer bærer præg af den maritime tradition, med navnebrædder og galionsfigurer fra de mange skuder, der besøgte Blokhus i en svunden tid.

Historiske og autentiske lokaler, med hver deres særpræg.

Selskab i unikke og historiske omgivelser

Skal dit næste arrangement være mindeværdigt, byder Strandingskroen i Blokhus inden for til fødselsdag, konfirmation m.m. i historiske og autentiske lokaler og beliggenhed i gåafstand fra den brede sandstrand.
Vi har flere forskellige lokaler, hver med deres historiske særpræg, der passer til forsamlinger i alle størrelser og alle anledninger.
Vores dygtige køkkenteam skræddersyer en menu, der passer til jeres ønsker og budget, og vi sørger for, at I alle går hjem med en uforglemmelig oplevelse.