Om Strandingskroen

 

Strandingskroen 2019

 

Gennem historien har Strandingskroen været kendt for fascinerende omgivelser og kulinariske oplevelser.

Fornemme gæster, såsom Kong Fredrik den 7., har gennem tiden gæstet kroen og mange mærkedage er fejret på Strandingskroen. De unikke rammer med antikviteter og strandingsgods, der har givet kroen dens navn, kan ingen tage fra den gamle kro, men vi har et ønske om at højne den gastronomiske oplevelse på Strandingskroen.

 

Vores team står i 2019 klar til at tage imod Jer:

 

Lars Larsen                                         Tidl. Strandgaarden Læsø,   Cupo, Luneborg Kro, Rosdahls, Tabu

Claus Gustafsson                             Tidl. Strandgaarden Læsø,   Cupo, Bryghus Vendia, Brøndums Hotel

Kent Olesen                                        Tidl. La Locanda Aalborg      Cupo, Mundgott, Madkonsortiet, Helnan Hotels

 

Vi håber i vil syntes om "det nye" Strandingskroen

 

Kgl. privilegeret kro i Blokhus

 

Strandingskroen har i forums tid opnået den store ære, at blive kongelig privilegeret. Kronprins Frederik, den senere Frederik den 7. besøgte Blokhus flere gange. Majestæten blev af den daværende “kloge kone” og kromadamme Christiane Klitgaard, kureret for sine rasende majestætiske tømmermand og det blev belønnet med en kongelige gunst.

 

Når skuderne dengang skulle trækkes på land i Blokhus, krævede det ofte op til et halvt hundrede mand. Det kunne undertiden være et voldsomt slid og slæb – især hvis havet var en drillepind. Men når arbejdet var gjort, samledes alle fiskerne på Strandingskroen og nød et glas vin og velfortjent punch. Det var ikke ualmindeligt, at der blev festet til langt ud på natten.

 

Gennem mange år var kroen truet af et tiltagende forfald. Den til tider stride Vesterhavsvind satte sine præg. Men i 1966 blev der iværksat en omfattende restaurering. Bygningerne blev istandsat og Strandingskroen blev indrettet til spiserestaurant. Den blev hurtigt kendt i ind og udland for sin hygge og gode mad. Samlingen af navnebrædder og galionsfigurer fra de mange strandinger, blev igen taget frem og pryder Strandingskroen, så den nu igen fremstår som en perle.

 

Strandingskroen

i Blokhus

Strandingskroen, Høkervej 2

9492 Blokhus

Tlf. 98 24 90 07

E-mail: info@strandingskroen.dk